Adamiet

Adamiet brengt meer vreugde in je leven

Het mineraal adamiet heeft een glasglans en worden gevonden in de kleuren kleurloos, geel, groen of roze. Maar ook roodachtig en een mooie blauwe kleur. Het is een zink-arsenaat. Adamiet heeft een witte streepkleur. Het mineraal wordt vaak samen gevonden met limoniet, hemimorfiet, calciet, malachiet, azuriet en smithsoniet. Men gebruikt deze steen in onder andere sieraden zoals ringen, armbanden en kettingen, maar ook voor de geneeskracht en helende werking die de steen bezit.

De geneeskracht van adamiet

De geneeskracht van stenen is al vele jaren bekend. Een stuk adamiet in de woon- slaapkamer of werkruimte kan dan ook heel goed werkzaam zijn. Door de mooie kristallen op de steen kan het  mineraal ook heel mooi staan in een ruimte van het huis of kantoor.

Adamiet helpt: Vreugde in je leven

Je kan meer vreugde in je leven krijgen wanneer je in staat bent om ook andere emoties te voelen. Zoals bijvoorbeeld verdriet of boosheid maken juist dat je ook vreugde kan voelen. Het mineraal adamiet helpt je daarbij.

Adamiet geeft energie

Energiegebrek kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld slaaptekort, te weinig beweging, of minder gezonde voeding. Er zijn nog veel meer oorzaken te vinden voor energie gebrek. Vaak weet je zelf waar dat door komt. Een stukje adamiet in je omgeving kan je helpen om wat meer energie te krijgen.

PMS

PMS is de afkorting van premenstrueel syndroom. Het syndroom treedt op bij net voor de menstruatie bij sommige vrouwen. De klachten kunnen onder andere zijn dat vrouwen last hebben van huilbuien, duizeligheid, hoofdpijn en buikpijn. Een stuk adamiet in de directe omgeving kan verlichting geven aan deze klachten.

Winterdepressie

Officieel heet een winterdepressie een seizoensgebonden depressie. Wanneer je last hebt van een winterdepressie heb je vaak depressieve klachten. Deze klachten komen vaak voor tijdens het najaar, de winter en in het vroege voorjaar. Je voelt je lusteloos en slaapt veel. De klachten nemen in het voorjaar weer af.

De werking van adamiet

Je hebt al gelezen dat adamiet zeer veel positieve energie heeft en je kan helpen in je leven.

Adamiet maakt je sterk

Deze prachtige edelsteen helpt de connectie te vinden tussen wat je wil en wie je bent. Wat zijn je dromen? Denk er over na en streef ze na. Hierbij kan Adamiet je positieve energie geven. Je krijgt meer doorzettingsvermogen, je bent positiever doordat je meer optimisme hebt.

Adamiet als spiritueel hulpmiddel

Spiritueel versterkt adamiet de connectie en ook de communicatie tussen engelen en overleden dierbaren. Dit zijn de gidsen die je kan gebruiken bij adamiet. Daarnaast is er fysiek gezien gelijk een merkbaar verschil te merken bij de klieren en het hormoonstelsel.

Welke chakra hoort bij Adamiet?

Er zijn drie verschillende chakra’s die belangrijk zijn. Dit zijn de drie bekende chakra’s die horen bij adamiet:

  • Solar plexus chakra (3e)
  • Hart chakra (4e)
  • Keel chakra (5e)

Sterrenbeeld en Etymologie

Het sterrenbeeld bij de Adamiet is de kreeft. De naam van de adamiet komt van de Franse mineraloog Gilbert Joseph Adam.

Waar komt de adamiet vandaan?

Adamiet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten, Mexico en Griekenland.

Adamiet kopen

Wil je weten waar je op moet letten als je een adamiet gaat kopen? Kijk dan hier, adamiet kopen