Edelstenen bij aangezichtspijn

Genezende edelstenen bij aangezichtspijn

Als je last hebt van heftige pijnen in het gezicht, dan wordt dan vaak ook aangezichtspijn genoemd. De oorzaak is vaak een beschadigde zenuw. Je moet dan altijd een huisarts of specialist raadplegen die je verder kan helpen. Naast deze behandeling kun je bij aangezichtspijnen ook gebruik maken van de helende kracht van edelstenen. De twee belangrijkste stenen zijn carneool en hematiet. Beiden stenen kun je gemakkelijk in Nederland en België kopen. Hieronder bespreken we de klacht aangezichtspijn en hoe de stenen erbij kunnen helpen.

Wat is aangezichtspijn?

Deze kwaal wordt ook wel prosopalgie genoemd. Het is een heftige pijn in het gezicht. De pijn kan soms een paar tellen duren, maar soms zijn de steken in het gelaat langduriger. Bij de ene persoon komt het eens in de zoveel tijd voor, maar anderen kunnen het meerdere keer per dag voelen. Er zijn twee vormen te onderscheiden van dit soort pijn: de idiopathise en symptomatische vorm. Bij de laatste is er vaak sprake van een onderliggende klacht. Laat dit dus altijd nakijken door een arts. De oorzaak is vaak een tumor die tegen het gezicht drukt van binnenuit of een zenuwbeschadiging.

Carneool

Het mineraal carneool staat bekend om zijn helende werkingen. Edelsteentherapeuten gebruiken de steen ook om te mediteren. Voor het beste effect kun je de steen direct op de huid dragen aan bijvoorbeeld een ketting. Ook bevordert het opname van vitamines en stimuleert het de stofwisseling.

Hematiet

Hematietstenen worden ingezet bij aangezichtspijnen, omdat het beschermend en harmoniserend werkt. Het lichaam wordt ook aangemoedigd om rode bloedlichaampjes aan te maken en ijzer te vormen. Draag de steen bij de klacht direct op de huid of leg het op het gezicht, daar waar de pijn is.  De steen kun je makkelijk in Nederland en België kopen. Ook kun je het zelf tot een elixer maken.