Edelstenen cadeau bij kinderen die naar school gaan

Edelsteen cadeau geven kinderen die naar school gaan

Voor het eerst naar school gaan of de schooltijd zelf, is voor de meeste kinderen erg spannend. Ze moeten nieuwe vrienden maken, luisteren en opletten in de klas en doen heel veel nieuwe indrukken op. Edelstenen kunnen ondersteunen tijdens deze vaak lastige en stressvolle periode. Een edelsteen cadeau geven aan kinderen die naar school gaan is een leuk idee. Je kunt bijvoorbeeld een steen geven die helpt bij het concentreren of een steen die vragen stellen stimuleert. Hieronder vind je vier edelstenen en mineralen die je goed cadeau kunt geven aan kinderen met een schoolgaande leeftijd.

Blauwe chalcedoon – Elke dag iets nieuws ervaren

De blauwe variant van het mineraal chalcedoon staat voor begrip. Kinderen worden gestimuleerd om de ogen en oren open te houden. Men denkt dat het leren gemakkelijker wordt als een kind deze steen draagt. Ook helpt het bij begrip hebben voor anderen en andere kinderen uit laten spreken. Je kunt een boodschap over wederzijds begrip meegeven op een kaartje of in het gesprek wat je hebt tijdens het geven van de edelsteen.

Fluoriet – Helpt bij leren op school

Het mineraal fluoriet ondersteunt het lerend vermogen van het kind. Leren van nieuwe dingen in de klas gaat een kind niet altijd even goed af. Ze zijn snel afgeleid en krijgen veel informatie op zich af. Het dragen van fluoriet kan de rust geven om moeilijke vragen op te lossen en bevordert het concentratievermogen van kinderen. Je kunt de volgende boodschap opschrijven of vertellen: Leren is niet altijd gemakkelijk: soms word je er moe van en is je hoofd vol. Deze steen gaat je daar bij helpen!

Pyriet – Stop nooit met vragen stellen

Pyriet staat voor nieuwsgierigheid en het stellen van vragen. Kinderen die deze edelsteen dragen worden aangemoedigd om vragen te blijven stellen en de wereld te ontdekken. Het is daarnaast ook een van de meest favoriete stenen voor kinderen, omdat het heel erg lijkt op goud. Kinderen zullen zich rijk voelen met deze steen op zak!

Sodaliet – Ga altijd op zoek naar de waarheid

Deze steen ondersteunt het onderzoekend vermogen van kinderen. Je leert ze met deze steen dat niet alles wat leeftijdsgenootjes, ouders en leraren zeggen altijd de waarheid is. Kinderen moeten ook zelf op onderzoek uit gaan en de waarheid vinden. Het stimuleert nadenken en kennis opdoen.