Geneeskracht calciet

Calciet, een geneeskracht in veel kleuren

Het mineraal calciet is één van de meest voorkomende mineralen op aarde. De steen heeft een glasglans. De kleuren waarin calciet gevonden wordt zijn wit, groenoranje, rood, geel, blauw en kleurloos. iedere kleur heeft haar eigen geneeskrachtige werking. Hieronder staat de geneeskracht per kleur beschreven.

Oranje calciet

Depressie

Bij een depressie voel je jezelf meestal erg neerslachtig. Dit kan een langere tijd duren. Maar een depressie kan ook minder lang duren. Het kan enkele weken maar ook enkele jaren duren. Deze steen kan helpen om de neerslachtigheid te laten afnemen. Draag deze wel op de huid voor de beste werking.

Gele calciet

Stress

Wanneer je jezelf te lang gespannen voelt wordt dit ongezonde stress. Hierdoor kun je allerlei lichamelijke maar ook geestelijke klachten door krijgen.  In het ergste geval kan het er toe leiden dat je een burn-out krijgt. Belangrijk is het dan ook om tijd te nemen om jezelf te ontspannen. De bovenstaande steen kan je helpen het gevoel van stress te verminderen. Het beste resultaat bereik je door het mineraal op de huid te dragen..

De blauwe calciet helpt bij pijn

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam. Op deze manier helpt het ons te behoeden voor verder kwaad. Maar ook al waarschuwt de pijn ons. Het blijft een vervelend gevoel. Wanneer je het blauwe  mineraal op de huid draagt helpt dit pijn te verzachten.

Groene calciet

Bacteriële infecties

Er zijn verschillende bacteriële infecties enkele voorbeelden zijn blaasontsteking, keelontsteking en buikgriep. De groene versie van het mineraal ondersteunt je lichaam met het verwijderen van bacteriële infecties. Zorg wel voor direct contact met de huid om de beste geneeskrachtige werking te krijgen.

Kleurloze calciet

Ontspanning

Kort durende stress bijvoorbeeld voor een examen is geen probleem. Na het examen is de stress vaak weer weg. Wanneer de stress te lang duurt zorgt dit voor vervelende klachten. Het dragen op de huid van deze kleurloze steen zorgt voor een ontspannen gevoel.

Mangano calciet

Nachtmerries

Dit is een probleem dat zeker niet onderschat moet worden. Iedereen kan nachtmerries krijgen van jong tot oud. In het ergste geval kan je hierdoor problemen krijgen met het slapen. Je durft niet meer te gaan slapen omdat je bang bent om weer akelig te gaan dromen. Het roze mineraal zorgt ervoor dat je nachtmerries verminderen.