Azeztuliet

Zeer krachtig! Bijvoorbeeld tegen ontstekingen: Azeztuliet

Azeztuliet zorgt voor emotionele reiniging. Deze kwarts is erg populair, lees hieronder waarom.

Wat is Azeztuliet?

Azeztuliet is een kristalachtige kwarts waarin zich soms lucht en/of water bevind. Door de aanwezigheid van ofwel lucht of water heeft Azeztuliet vaak een wolkachtig uiterlijk. Azeztuliet bestaat voornamelijk uit: Silicon dioxide (SiO2). Azeztuliet komt voor in de kleuren wit en bruin/geel.

Algemene informatie over Azeztuliet

Azeztuliet is een vrij jonge kwarts, ze is pas in 1970 ontdekt. De naam kreeg de steen van Naisha Ahsian die de ontdekking samen met Robbert Simons deed in North Carolina. De kwarts lijkt qua uiterlijk een beetje op de bergkristal echter in plaat van een kristal is het een kwarts, de steen is troebel en de kristalen zijn enkel met een microscoop te zien. Wanneer de kwarts ijzer insluit krijgt het een bruin-gele kleur en noemt men de kwarts Gouden Azeztuliet.

Werking en geneeskracht van Azeztuliet

Aan Azeztuliet is een geneeskrachtige werking toegeschreven. De kwarts helpt onder andere bij en tegen:

 • Celziekten
 • Ontstekingen
 • Chronische ziekte
 • Kanker
 • Vergroot de vreugde
 • Vergroot de zelfverzekerdheid

Naast dit schrijft men tevens aan Azeztuliet toe dat de kwarts: helpt bij het doorbreken van gewoontes en zorgt voor een emotionele reiniging.

Wat is het effect van Azeztuliet op de gezondheid?

De effecten die worden toegeschreven aan de kwarts met betrekking tot de gezondheid zijn zoals we hier boven schreven: Een emotionele reiniging. Een vergoot gevoel van vreugde en zelfverzekerdheid. Ziekte gerelateerd helpt de kwarts bij de bestrijding van cel gerelateerde ziektes. Onder cel gerelateerde ziektes verstaan we ziektes als: kanker, de ziekte van Kahler, de ziekte van Gorham-Stout, multipel myeloom, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en onder andere amyloïdose. Het dragen van de kwarts of het in de nabijheid van de kwarts zijn zou op energetisch niveau helpen bij het herstel. De medische wetenschap schrijft over de kwarts dat: Silicon dioxide (SiO2) bij inademing gezondheidsproblemen kan opleveren. Silicon dioxide (SiO2) brengt bij inademing de volgende gezondheidsrisico’s met zich mee: Ernstige ontsteking van de long, silicosis, bronchitis, long kanker en systematische auto immuniteitsziekte zoals rheumatoide arthritis en lepus.

Verzorging van Azeztuliet

Om de kwarts te reinigen dien je deze minimaal vijf minuten onder stromend water te houden. De kwarts in de aarde stoppen zorgt ervoor dat deze haar energie kwijt kan en op deze manier reinig je de kwarts dus ook. De kwarts ten minste vierentwintig uur op een hematiet leggen helpt ook de kwarts te reinigen en het branden van (witte) Salie of Salie wierrook in de nabijheid van de kwarts kan ook helpen eventuele negatieve energie los te maken van de kwarts. Met behulp van Amethyst kan men eventueel de kwarts diep reinigen, hiervoor dien je de kwarts te omringen met Amethysten. Seleniet gebruikt men vervolgens om de kwarts weer te laden zodat deze haar volledige potentie terug krijgt na het reinigen.

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Azeztuliet

De Chakra’s die worden toegeschreven aan de kwarts zijn de voorhoofd en kruin Chakra. Dit zijn Chakra nummer zes en nummer zeven. Het sterrenbeeld waar de kwarts mee geassocieerd is is: Leeuw. Doordat de kwarts in verband gebracht is met de kern energie van het universum de zogeheten heldere zon en Leeuw het sterrenbeeld is wat met zijn manen de zon uitbeeld is deze link tot stand gekomen. Gezien we echter te doen hebben met een vrij jonge kwarts ontdekt in 1970 komt de verwijzing naar de kwarts met betrekking tot het sterrenbeeld nog niet heel vaak voor.

Geschiedenis en ethymologie van Azeztuliet

Azuz engelen, engelen welke in stralend wit licht rondreizen door het universum met als doel verlichting en blijdschap te brengen worden verantwoordelijk gehouden voor het brengen van de kwarts naar de aarde. Dit zouden de Azuz engelen gedaan hebben om de mensen geestelijk te laten groeien en een instrument te geven waarmee de mens in contact kan treden met haar (vrouwelijke) schoonheid. De kwarts helpt licht te bieden in de duister emoties en ontwaakt een lichtpuntje in de mens welke gerelateerd is aan haar engelenband. De Azuz engelen zijn ook de genen aan wie de kwarts haar naam dankt Azez/Azuz-tuliet.

Wist je dat Azeztuliet

 • Je aura helpt te groeien
 • De kwarts een vastgelegd handelsmerk is en dat men daarom vaak exorbitant hoge prijzen vraagt voor de kwarts
 • Ook in India gevonden is
 • Soms ook roze van kleur kan zijn
 • Het helpt een connectie maken met andere demensies

Azeztuliet als sieraad

De kwarts kan prachtig gedragen worden als sieraad. De schoonheid van de Azeztuliet zeker de witte variant maak het ideaal geschikt voor kettingen, ringen, oorbellen, armbanden en eventueel zelf een piercing. Verwerking in een zilveren of gouden sieraad is het mooiste. Hierbij valt op te merken dat de kwarts geassocieerd is met het sterrenbeeld: Leeuw welk symbool staat voor de zon. Goud is tevens aan de zon toegeschreven en zo past de kwast het allerbeste in een gouden sieraad.