Anhydriet

Voor lichaam en geest: Anhydriet

Anhydriet is een mineraal: calciumsulfaat (CaSO4), ook bekend als ‘ongehydrateerd-gips’. Door middel van diagenese van gipspakketten ontstond het mineraal onder andere in grote hoeveelheid in de Noordzee tussen de 200 en 250 miljoen jaren geleden. De periode waarin het ontstond noemt men ‘de late Trias’. Ook elders op de wereld waar veel gips te vinden is komt men relatief veel Anhydriet tegen.

Wat is Anhydriet?

De steen is vaak blauw, paars, roze en soms ook bruin van kleur. Als E-nummer komt de stof voor als bindmiddel van onder andere Tofu, het staat bekend als: ‘E516’.

Algemene informatie over Anhydriet

Het mineraal staat bekend als ‘zachte’ energiesteen. De steen geeft rust en ontspanning. Ook voor het accepteren van tegenslagen kan de steen helpen. De steen kalmeert de geest en men kan door middel van de steen in contact treden met de hogere vormen van het zelf. Het manifesteert de innerlijke goddelijkheid en in combinatie met Serafiniet kan het gebruikt worden om in contact te treden met hogere machten. Alexandriet en het mineraal samen worden gebruik in healing sessies waar het negatieve energie uit het lichaam kan trekken en zo het proces van beter worden kan bevorderen.

Werking en geneeskracht van Anhydriet

  • Laat zwellingen slinken
  • Helpt bij problemen met de keel
  • Ontspant het lichaam
  • Ontspant de geest
  • Onttrekt negativiteit

Wat is het effect van Anhydriet op de gezondheid?

De steen onttrekt vocht, op deze manier kan deze zwellingen doen slinken. Als men last heeft van de keel kan de steen de pijn verzachten. Als de keelproblematiek samenhangt met vermoeiing dan is de steen extra effectief. De steen helpt ontspannen, dit zowel voor lichaam en geest. De steen is hierdoor effectief tegen stress en ook een burn-out. In combinatie met andere stenen kan de steen in healing sessies negatieve energie uit het lichaam verwijderen. Dit helpt bij de genezing van een groot aantal ziektes gezien deze vaak samenhangen met een toename van negatieve energie in het lichaam. Medisch verwerkt men het mineraal in gips, dit om botbreuken te behandelen.

Verzorging van Anhydriet

Om de steen te laden dien je deze bloot te stellen aan direct maanlicht. Op het moment van een volle maan werkt dit het beste. Laat de steen wel altijd laden aan het begin van de maancyclus tot aan de volle maan, hierna als de maan weer afneemt laat de steen minder goed op. Reinig de steen door deze in droog zand onder te dompelen en een dag te laten liggen, aarde is minder geschikt omdat de steen vocht aantrekt. Wassen met water tast de steen aan en is iets wat zeker voor deze steen ongeschikt is.

 

Sterrenbeeld en Chakra’s die horen bij Anhydriet

De Chakra’s waar deze steen mee in contact staat zijn de: Kruin-, Derde oog- en Keelchakra. De bovenste drie Chakra’s van het lichaam. De steen is niet gebonden aan een sterrenbeeld. Ze kan hierdoor goed gebruikt worden door alle sterrenbeelden, het is een ‘open’ steen welke haar energie verkrijgt van andere bronnen. Doordat de steen niet gebonden is aan een sterrenbeeld past de steen heel goed bij iedereen en zal ze voor iedereen in effectiviteit gelijk zijn. Er is echter misschien een iets grotere link met de water tekens, dit omdat de steen vaak van de zee komt en blauwachtige kleuren heeft. De link is echter vrij zwak en daarom zeker niet toe te dichten aan een teken zelf.

Geschiedenis en ethymologie van Anhydriet

De naam is afgeleid van het Griekse γύψος, “krijt” of “gips”. De geschiedenis is vrij onduidelijk het enige wat men kan zeggen is dat Anhydriet gebruikt is om mee te tekenen en waarschijnlijk ook om mee te schrijven. Ethymologie omtrent de steen is ook niet rijkelijk aanwezig. Het is een veel voorkomende steen en dat maak haar minder bijzonder. De positieve effecten die men uit Anhydriet kan halen zijn minder dan wanneer men hier andere stenen voor inzet. Een bergkristal kan eigenlijk alles wat deze steen kan maar dan beter en sterker. De steen is echter wel ‘zacht’ wat zorgt dat ze licht in gebruik is. Mensen voelen de steen maar niet heel sterk dit kan een voordeel zijn. De steen in combinatie met andere stenen kan als portaal werken echter ook hier ligt de meeste kracht bij de andere stenen. Waar de steen althans het mineraal wel erg goed voor is: gips, het inbinden van gebroken lichaamsdelen.

Wist je dat Anhydriet

  • In woningbouw men het mineraal soms gebruikt als dekvloer
  • In combinatie met kleurstof bekend is als stoepkrijt
  • Als vlamvertrager toegevoegd is aan sommige verf
  • Tussen 1924 en 1978 soms als opvulmiddel gebruikt is om bot beschadigingen te behandelen
  • Het een veelgebruikte vulstof is in tandpasta onder de naam: E516

Anhydriet als sieraad

De steen komt als sieraad niet vaak voor. Komt het voor dan is het vrijwel uitsluitend omdat een andere steen waarvan een sieraad is gemaakt stukjes of delen Anhydriet bevat. De zachtheid en het bijzonder slecht kunnen verdragen van water spelen hierin de meest doorslaggevende rol. De steen is als sieraad dus eigenlijk niet geschikt. Waar de steen wel geschikt voor is: beelden. In de beeldhouwkunst is de steen vaak te vinden als oefensteen. Haar zachtheid maakt dat ze makkelijk te bewerken is en dus fijn om mee te oefenen voordat men met hardere stenen aan de slag gaat.