Enige ammoliet mijn ter wereld gaat productie uitbreiden


De enige ammolietmijn ter wereld in Alberta, Canada, gaat de productie uitbreiden. Zij breiden het bedrijf en de mijnen uit met minstens 8 acres (3,24 hectare) uit. Gemiddeld produceert de mijn 6 miljoen karaat ammoliet per jaar. Naar verwachting gaat deze productie met 2 miljoen karaat omhoog.

De steen ammoliet

Ammoliet is een organische steen met een glans die aan het wereldberoemde opaal doet denken. In deze glans zijn de kleuren rood, groen en geel terug te vinden. De steen bestaat uit gefossiliseerde ammonietschelpen. Men kan de steen ook kennen onder de namen calcentien of koriet. Edelsteentherapeuten vinden dat deze bijzondere steen staat voor wedergeboorte en overlevingsinstinct. Ammoliet wordt voornamelijk in grote hoeveelheden gevonden in Alberta, Canada. Hier is ook de enige ammolietmijn ter wereld.

Korite

Korite is het bedrijf dat al meer dan 35 jaar zorgt voor het delven en verwerken van de steen. Het bedrijf is in 1979 gestart met een klein team, maar is tegenwoordig een gegroeid tot een groot mijnbedrijf. Korite heeft het hoofdkantoor, tevens werkplek, in Alberta’s Bearpaw Formation. Volgens eigen zeggen zijn zij de marktleider op het gebied van ammoliet en een betrouwbare partner voor duizenden juweliers wereldwijd.

ammoliet korite canada

Uitbreiding en productie

Volgens de woordvoerder van het bedrijf Korite moet de uitbreiding snel gerealiseerd worden om aan de grote vraag in ammoliet te kunnen voldoen. Sindsdien er eind vorig jaar een groot contract is afgesloten met China, is de vraag niet meer te houden.  Met de uitbreiding gaat het bedrijf meer banen creëren en bekendheid creëren voor de regio in Canada.

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding