ammoliet amolite

Enige ammoliet mijn ter wereld gaat productie uitbreiden

De enige ammolietmijn ter wereld in Alberta, Canada, gaat de productie uitbreiden. Zij breiden het bedrijf en de mijnen uit met minstens 8 acres (3,24 hectare) uit. Gemiddeld produceert de mijn 6 miljoen karaat ammoliet per jaar. Naar verwachting gaat deze productie met 2 miljoen karaat omhoog.

De steen ammoliet

Ammoliet is een organische steen met een glans die aan het wereldberoemde opaal doet denken. In deze glans zijn de kleuren rood, groen en geel terug te vinden. De steen bestaat uit gefossiliseerde ammonietschelpen. Men kan de steen ook kennen onder de namen calcentien of koriet. Edelsteentherapeuten vinden dat deze bijzondere steen staat voor wedergeboorte en overlevingsinstinct. Ammoliet wordt voornamelijk in grote hoeveelheden gevonden in Alberta, Canada. Hier is ook de enige ammolietmijn ter wereld.

Korite

Korite is het bedrijf dat al meer dan 35 jaar zorgt voor het delven en verwerken van de steen. Het bedrijf is in 1979 gestart met een klein team, maar is tegenwoordig een gegroeid tot een groot mijnbedrijf. Korite heeft het hoofdkantoor, tevens werkplek, in Alberta’s Bearpaw Formation. Volgens eigen zeggen zijn zij de marktleider op het gebied van ammoliet en een betrouwbare partner voor duizenden juweliers wereldwijd.

ammoliet korite canada

Uitbreiding en productie

Volgens de woordvoerder van het bedrijf Korite moet de uitbreiding snel gerealiseerd worden om aan de grote vraag in ammoliet te kunnen voldoen. Sindsdien er eind vorig jaar een groot contract is afgesloten met China, is de vraag niet meer te houden.  Met de uitbreiding gaat het bedrijf meer banen creëren en bekendheid creëren voor de regio in Canada.