Voorhoofd- of derde oog chakra


Bij de zesde chakra, de voorhoofd- of derde oog chakra, draait het voornamelijk om intuïtie en zelfreflectie. Het is gesitueerd net boven het midden van de twee wenkbrauwen. Een voorhoofdchakra die goed openstaat zorgt voor inzicht en zelfreflectie. Je bent je bewust van je omgeving en van je eigen gedragingen, maakt bewuste keuzes en durft onder ogen te zien waarom je doet wat je doet. Je vertrouwt op je eigen intuïtie en handelt daarnaar. Wanneer het voorhoofdchakra niet goed functioneert kun je tegen problemen aanlopen.

Problemen bij disfunctioneren van de voorhoofdchakra

Wanneer je voorhoofdchakra onderontwikkeld is, kun je last hebben van geheugenverlies en een slecht gezichtsvermogen of andere visuele beperkingen. Je hebt een gebrek aan fantasie en kunt niet snel een oplossing zien voor een probleem dat op je pad komt. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn en migraine en lijkt het of je ongevoelig bent voor de dingen die om je heen gebeuren. Als je voorhoofdchakra te sterk ontwikkeld is dan kun je last hebben van waanideeën, nachtmerries, concentratieproblemen en hallucinaties.

Geschikte edelstenen

Edelstenen die bevorderlijk zijn voor de voorhoofdchakra zijn donkerblauw of bevatten donkerblauwe elementen. Enkele van deze stenen zijn azuriet, lapis lazuli, de sodaliet en blauwe apatiet.

De blauwe apatiet stimuleert de geestelijke groei en bevordert spirituele vaardigheden. Vandaar dat de steen erg geschikt is voor het zesde chakra. Ook is de blauwe apatiet goed voor calciumopname, gewrichtsklachten, botbreuken en de stofwisseling. Sodaliet is een uiterst geschikte steen voor de voorhoofdchakra, omdat deze steen inzicht geeft in jezelf en het helpt gedragspatronen te doorbreken. Het verbindt het rationele denken met intuïtie. Naast deze kwaliteiten is sodaliet ook nog goed tegen koorts, hoge bloeddruk en zorgt het voor een goede stofwisseling. Het stimuleert tevens de vloeistofopname in het lichaam.

Redactie

Soms schrijven Judy en Edwin artikelen samen. Ook krijgen zij hulp van anderen om edelstenen.blog up-to-date te houden. Deze blogs worden geplaatst onder de naam 'redactie'. Heb je een op- of aanmerking op een van de artikelen die onder deze naam zijn geplaatst, dan kun je gewoon contact opnemen met Judy en Edwin.

Recent Content

link to Koop nu jouw unieke Amethist!

Koop nu jouw unieke Amethist!

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland […]
link to Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Girasol, ontzorgt en geeft inzicht

Naast een positieve werking op de lymfeklieren helpt deze wateropaal het lichaam zichzelf te genezen. Hij geeft innerlijke rust en vermindert je spanningen en zorgen. De Girasol is een geest verhelderende edelsteen. Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Girasol een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Girasol meewerkt aan […]