Alle geboortestenen op een rij volgens traditionele en oude regels


Kristallen, edelstenen en mineralen hebben allemaal een eigen geneeskracht. Dit komt onder andere door de unieke vibratie van de steen. Wij hebben een overzichtelijke lijst met alle geboortestenen per sterrenbeeld op een rij gezet voor jou. Stenen die passen bij jouw sterrenbeeld kunnen jou helpen om je bijvoorbeeld beter te voelen, verder te ontwikkelen en (innerlijke) rust te krijgen. Kijk in de onderstaande lijst welke geboortestenen bij jouw sterrenbeeld passen.

Wat is jouw sterrenbeeld?

De meeste mensen weten wel wat voor sterrenbeeld zij hebben. Toch hebben wij voor de zekerheid de onderstaande lijst met astrologische sterrenbeelden bij de geboortedagen toegevoegd.

Wist je trouwens dat een geboortesteen een leuk en uniek cadeau is voor iemand?

 • RamAries – 21 maart tot en met 19 april
 • StierTaurus – 20 april tot en met 20 mei
 • TweelingenGemini – 21 mei tot en met 21 juni
 • KreeftCancer – 22 juni tot en met 22 juli
 • LeeuwLeo – 23 juli tot en met 22 augustus
 • MaagdVirgo – 23 augustus tot en met 22 september
 • WeegschaalLibra – 23 september tot en met 22 oktober
 • SchorpioenScorpius – 23 oktober tot en met 21 november
 • BoogschutterSagittarius – 22 november tot en met 21 december
 • SteenbokCapricornus – 22 december tot en met 19 januari
 • WatermanAquarius – 20 januari tot en met 18 februari
 • VissenPisces – 19 februari tot en met 20 maart

Sterrenbeelden edelstenen

Geboortestenen per sterrenbeeld

Geboortestenen zijn in het verleden bepaald door astrologen en mensen die veel verstand hebben van de vibraties die edelstenen hebben. In veel cadeauwinkels kun je stenen kopen die bij jouw sterrenbeeld passen, maar deze kloppen niet altijd. Er zijn drie categorieën van sterrenbeeldstenen te onderscheiden: Oude, traditionele en moderne geboortestenen. Wij behandelen enkel de oude en traditionele stenen, omdat de moderne stenen er veel later bij zijn verzonnen en niet altijd juist zijn.

Geboortesteen van de ram

Een ram wordt ook wel in het Latijns Aries genoemd. De stenen die goed passen bij dit sterrenbeeld volgens de oude regels zijn de bloedsteen, ook wel heliotroop genoemd en de amethist. Volgens de traditionele regels passen ook de smaragd en diamant bij het sterrenbeeld ram. De eigenschappen die bij de ram passen zijn avontuurlijk, energiek, innovatief en moedig.

Bloedsteen Heliotroop
Te Koop Lumeria: Bloedsteen Heliotroop (49,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de stier

Stieren zijn geduldig, betrouwbaar, warmhartig, liefdevol en vastberaden. Helaas passen ook de eigenschappen jaloersheid, koppigheid en bezitterig bij de stier. De traditionele en oude edelsteen die past bij de stier is de smaragd. Deze steen geeft veerkracht, zorgt dat je minder stemmingswisselingen hebt en bevordert de positieve eigenschappen van de stier.

Trommelstenen Smaragd
Te Koop Ruben Robijn: Trommelstenen Smaragd (50,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de tweeling

Tweelingen passen zich makkelijk aan, zijn openhartig, gevat en intellectueel. Aan andere kant passen ook de eigenschappen nerveus, gespannen en oppervlakkigheid bij de tweeling. De (edel)stenen die het beste bij dit sterrenbeeld passen zijn de agaat en de safier. Hier zijn de oude regels en de traditionele leer het met elkaar over eens.

Agaat Eindstukken Blauw
Te Koop Ruben Robijn: Agaat Eindstukken Blauw (28,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

 

Geboortesteen van de kreeft

Kreeften zijn liefdevol, emotioneel, fantasierijk en voorzichtig. Aan de andere kant soms humeurig, veranderlijk, lichtgeraakt en over-emotioneel. Bij deze eigenschappen passen volgens de oude en traditionele leer de edelstenen robijn en smaragd erg goed. Dit zijn edelstenen die de nodige rust kunnen brengen als deze op de huid worden gedragen als ring, hanger of ander juweel.

Bewerkte ovale zilveren hanger met smaragd
Te Koop AsiAsia: Bewerkte ovale zilveren hanger met smaragd (52,00) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de leeuw

Mensen met het sterrenbeeld leeuw zijn gul, warmhartig, creatief en enthousiast. Ook weten zijn buiten de bestaande kaders goed te werken en zijn liefdevol, helaas zijn zij ook pompeus, neerbuigend, bazig en bemoeiziek. De edelsteen onyx past perfect bij dit sterrenbeeld volgens de oude leer. Volgens de traditionele regels zijn de stenen peridoot (peridot) en robijnen geschikt voor mensen met het sterrenbeeld leeuw.

zilveren hanger met groene onyx
Te Koop AsiAsia: zilveren hanger met groene onyx (54,00) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de maagd

Maagden zijn verlegen, bescheiden, betrouwbaar, nauwkeurig en intelligent. Ook zijn ze zorgelijk, pietluttig en kritisch. Volgens de oude regels passen de edelstenen peridoot en de blauwe saffier goed bij dit sterrenbeeld. Traditionele regels stellen de amazoniet, garnet en zirkoon voor. Al deze stenen hebben geneeskrachtige eigenschappen die goed passen bij de eigenschappen van de maagd.

Edelsteen Hanger Peridoot
Te Koop Ruben Robijn: Edelsteen Hanger Peridoot (13,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de weegschaal

Weegschalen zijn van oorsprong diplomatiek, hoffelijk, romantisch, sociaal en vredelievend. Ook zijn ze besluiteloos, beïnvloedbaar en goedgelovig. Dit zijn allemaal eigenschappen die bij dit sterrenbeeld passen. Traditioneel gezien passen de roze toermalijn en de bloedsteen (ook wel heliotroop) bij de weegschaal. De oude leer schrijft echter de saffier toe aan de weegschaal.

Jumbostenen Roze Toermalijn
Te Koop: Jumbostenen Roze Toermalijn (61,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de schorpioen

Schorpioenen bezitten veel wilskracht, zijn vastberaden, emotioneel, gepassioneerd en doelgericht. Ook zijn zij charismatisch. Helaas passen ook de eigenschappen wrok, jaloezie, obsessief en compulsief bij dit sterrenbeeld. De (edel)stenen bij dit sterrenbeeld zijn volgens de oude regels peridoot (ook wel peridot genoemd), agaat en robijn. Traditioneel passen ook turquoise, malachiet en de gouden topaas bij de schorpioen.

Hanger Topaas - Goud
Te Koop: The Jewelry Selection Hanger Topaas – Goud (99,50) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de boogschutter

Boogschutters zijn optimistisch, joviaal en goedgehumeurd. Daarnaast ook blind optimistisch, zorgeloos, onverantwoordelijk en rusteloos. De edelstenen volgens de oude leer die passen bij de weegschaal zijn amethist, turquoise en de blauwe topaas. Volgens de traditionele regels echter zijn de lapis lazuli en het mineraal vesuvianiet geschikt.  Deze stenen kunnen innerlijke rust bevorderen en sluiten daarnaast erg goed aan bij de eigenschappen die bij dit sterrenbeeld horen.

Trommelstenen Vesuvianiet
Te Koop: Ruben Robijn Trommelstenen Vesuvianiet (32,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de steenbok

De eigenschappen die volgens astrologen bij de steenbok horen zijn praktisch, verstandig, ambitieus, geduldig, voorzichtig, grappig en gereserveerd. De wat minder positieve eigenschappen zijn pessimistisch en gierig. De mineralen en edelstenen die passen bij deze eigenschappen zijn peridoot en agaat, volgens de oude leer. Volgens de traditionele regels passen ook agaat, maar ook granaat en vesuvianiet, bij dit sterrenbeeld.

agaat met peridoot
Te Koop: Lumeria, Botswana agaat met peridoot oorhangers [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de waterman

Watermannen zijn van nature vriendelijk, eerlijk, trouw, origineel en intellectueel. Aan de andere kant zijn ze ook eigenzinnig en weerbarstig. Stenen die deze eigenschappen goed kunnen balanceren zijn volgens de oude leer garnet en amethist. Dit geldt ook volgens de traditionele leer. Deze stenen kunnen als juweel, ruwe steen of andere vorm van sieraad op de huid worden gedragen om zo positieve werking te bewerkstelligen.

Organiet piramide grote Garnet
Te Koop: Green Tea, Organiet piramide grote Garnet (38,99) [KOOP NU: klik op afbeelding]

Geboortesteen van de vissen

Vissen zijn fantasierijk, gevoelig, aardig, onzelfzuchtig, onwerelds, intuïtief en sympathiek. Aan de andere kant kunnen zij ook de werkelijkheid willen ontvluchten, geheimzinnig zijn of goedgelovig. De edelstenen die volgens de oude leer de lapis lazuli en turquoise. De traditionele leer van geboortestenen voegt aan deze stenen ook nog de aquamarijn aan toe.

Druppelvormige zilveren oorbellen met lapis lazuli
Te Koop: AsiAsia, Druppelvormige zilveren oorbellen met lapis lazuli (32,50) [KOOP NU: klik op afbeelding]

 

Edwin

Edwin heeft op 8 jarige leeftijd een edelstenen-verzamelpakket van zijn ouders cadeau gehad. In dit pakket zat iedere week een nieuwe edelsteen of mineraal met daarbij informatie. De passie voor edelstenen en mineralen is toen begonnen. Op edelstenen.blog schrijft hij alles wat te maken heeft met dit onderwerp.

Recent Content

link to Blizzard stone kopen

Blizzard stone kopen

Heel goed, je gaat Blizzard stone kopen. Wat de specifieke reden voor je keuze is maakt natuurlijk helemaal niet uit. Met de Blizzard stone heb je een mooie edelsteen uitgezocht en nu is de vraag: Waar kun je de Blizzard stone kopen? En waar kun je dit het beste doen? Ook wil je waarschijnlijk weten: […]
link to Blizzard stone

Blizzard stone

Een prachtige edelsteen die veel waarde voor ons heeft. Wij merken dat Blizzard stone een krachtige edelsteen is. Dit betekent dat Blizzard stone meewerkt aan en verbetering van de energie die wij nodig hebben. Wat is Blizzard stone? Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur […]

AANBIEDING – €135,- korting

Unieke Kans: Voor Iedereen Die Op Zoek Is Naar Ontspanning!

Yoga Nidra Chakra Cursus. Bekijk de cursus via de button hieronder of lees ons Yoga Nidra cursus blog

Yoga Chakra aanbieding