Alle geboortestenen op een rij volgens traditionele en oude regels


Kristallen, edelstenen en mineralen hebben allemaal een eigen geneeskracht. Dit komt onder andere door de unieke vibratie van de steen. Wij hebben een overzichtelijke lijst met alle geboortestenen per sterrenbeeld op een rij gezet voor jou. Stenen die passen bij jouw sterrenbeeld kunnen jou helpen om je bijvoorbeeld beter te voelen, verder te ontwikkelen en (innerlijke) rust te krijgen. De geboortestenen per maand zijn ook erg populair. Deze hebben we onder aan het artikel op een rij gezet. Kijk nu eerst in de onderstaande lijst welke geboortestenen bij jouw sterrenbeeld passen.

Wat is jouw sterrenbeeld?

De meeste mensen weten wel wat voor sterrenbeeld zij hebben. Toch hebben wij voor de zekerheid de onderstaande lijst met astrologische sterrenbeelden bij de geboortedagen toegevoegd

 • Ram – Aries – 21 maart tot en met 19 april
 • StierTaurus – 20 april tot en met 20 mei
 • TweelingenGemini – 21 mei tot en met 21 juni
 • KreeftCancer – 22 juni tot en met 22 juli
 • LeeuwLeo – 23 juli tot en met 22 augustus
 • MaagdVirgo – 23 augustus tot en met 22 september
 • WeegschaalLibra – 23 september tot en met 22 oktober
 • SchorpioenScorpius – 23 oktober tot en met 21 november
 • BoogschutterSagittarius – 22 november tot en met 21 december
 • SteenbokCapricornus – 22 december tot en met 19 januari
 • WatermanAquarius – 20 januari tot en met 18 februari
 • VissenPisces – 19 februari tot en met 20 maart

Sterrenbeelden edelstenen

Geboortestenen per sterrenbeeld

Geboortestenen zijn in het verleden bepaald door astrologen en mensen die veel verstand hebben van de vibraties die edelstenen hebben. In veel cadeauwinkels kun je stenen kopen die bij jouw sterrenbeeld passen, maar deze kloppen niet altijd. Er zijn drie categorieën van sterrenbeeldstenen te onderscheiden: Oude, traditionele en moderne geboortestenen. Wij behandelen enkel de oude en traditionele stenen, omdat de moderne stenen er veel later bij zijn verzonnen en niet altijd juist zijn.

Alle geboortestenen per sterrenbeeld op een rij

Wij hebben hieronder alle geboortestenen per sterrenbeeld op een rij gezet. Wil je gelijk weten welke geboortesteen bij jouw geboortemaand hoort, kijk dan verder in dit artikel. Maar nu eerst de oude en traditionele geboortestenen van ram tot en met vissen. Ook hebben wij onze meest favoriete geboortesteen van het sterrenbeeld erbij gezet.

Geboortesteen van de ram

Een ram wordt ook wel in het Latijns Aries genoemd. De stenen die goed passen bij dit sterrenbeeld volgens de oude regels zijn de bloedsteen, ook wel heliotroop genoemd en de amethist. Volgens de traditionele regels passen ook de smaragd en diamant bij het sterrenbeeld ram. De eigenschappen die bij de ram passen zijn avontuurlijk, energiek, innovatief en moedig.

 

Geboortesteen van de stier

Stieren zijn geduldig, betrouwbaar, warmhartig, liefdevol en vastberaden. Helaas passen ook de eigenschappen jaloersheid, koppigheid en bezitterig bij de stier. De traditionele en oude edelsteen die past bij de stier is de smaragd. Deze steen geeft veerkracht, zorgt dat je minder stemmingswisselingen hebt en bevordert de positieve eigenschappen van de stier.

 

Geboortesteen van de tweeling

Tweelingen passen zich makkelijk aan, zijn openhartig, gevat en intellectueel. Aan andere kant passen ook de eigenschappen nerveus, gespannen en oppervlakkigheid bij de tweeling. De (edel)stenen die het beste bij dit sterrenbeeld passen zijn de agaat en de saffier. Hier zijn de oude regels en de traditionele leer het met elkaar over eens.

 

Geboortesteen van de kreeft

Kreeften zijn liefdevol, emotioneel, fantasierijk en voorzichtig. Aan de andere kant soms humeurig, veranderlijk, lichtgeraakt en over-emotioneel. Bij deze eigenschappen passen volgens de oude en traditionele leer de edelstenen robijn en smaragd erg goed. Dit zijn edelstenen die de nodige rust kunnen brengen als deze op de huid worden gedragen als ring, hanger of ander juweel.

 

Geboortesteen van de leeuw

Mensen met het sterrenbeeld leeuw zijn gul, warmhartig, creatief en enthousiast. Ook weten zijn buiten de bestaande kaders goed te werken en zijn liefdevol, helaas zijn zij ook pompeus, neerbuigend, bazig en bemoeiziek. De edelsteen onyx past perfect bij dit sterrenbeeld volgens de oude leer. Volgens de traditionele regels zijn de stenen peridoot (peridot) en robijnen geschikt voor mensen met het sterrenbeeld leeuw.

 

Geboortesteen van de maagd

Maagden zijn verlegen, bescheiden, betrouwbaar, nauwkeurig en intelligent. Ook zijn ze zorgelijk, pietluttig en kritisch. Volgens de oude regels passen de edelstenen peridoot en de blauwe saffier goed bij dit sterrenbeeld. Traditionele regels stellen de amazoniet, garnet en zirkoon voor. Al deze stenen hebben geneeskrachtige eigenschappen die goed passen bij de eigenschappen van de maagd.

Geboortesteen van de weegschaal

Weegschalen zijn van oorsprong diplomatiek, hoffelijk, romantisch, sociaal en vredelievend. Ook zijn ze besluiteloos, beïnvloedbaar en goedgelovig. Dit zijn allemaal eigenschappen die bij dit sterrenbeeld passen. Traditioneel gezien passen de roze toermalijn en de bloedsteen (ook wel heliotroop) bij de weegschaal. De oude leer schrijft echter de saffier toe aan de weegschaal.

 

 

Geboortesteen van de schorpioen

Schorpioenen bezitten veel wilskracht, zijn vastberaden, emotioneel, gepassioneerd en doelgericht. Ook zijn zij charismatisch. Helaas passen ook de eigenschappen wrok, jaloezie, obsessief en compulsief bij dit sterrenbeeld. De (edel)stenen bij dit sterrenbeeld zijn volgens de oude regels peridoot (ook wel peridot genoemd), agaat en robijn. Traditioneel passen ook turquoise, malachiet en de gouden topaas bij de schorpioen.

Geboortesteen van de boogschutter

Boogschutters zijn optimistisch, joviaal en goedgehumeurd. Daarnaast ook blind optimistisch, zorgeloos, onverantwoordelijk en rusteloos. De edelstenen volgens de oude leer die passen bij de weegschaal zijn amethist, turquoise en de blauwe topaas. Volgens de traditionele regels echter zijn de lapis lazuli en het mineraal vesuvianiet geschikt.  Deze stenen kunnen innerlijke rust bevorderen en sluiten daarnaast erg goed aan bij de eigenschappen die bij dit sterrenbeeld horen.

 

Lapis lazuli kopen?

 

lapis

Lapis Lazuli Teint    7, 51 euro

 

Geboortesteen van de steenbok

De eigenschappen die volgens astrologen bij de steenbok horen zijn praktisch, verstandig, ambitieus, geduldig, voorzichtig, grappig en gereserveerd. De wat minder positieve eigenschappen zijn pessimistisch en gierig. De mineralen en edelstenen die passen bij deze eigenschappen zijn peridoot en agaat, volgens de oude leer. Volgens de traditionele regels passen ook agaat, maar ook granaat en vesuvianiet, bij dit sterrenbeeld.

 

Geboortesteen van de waterman

Watermannen zijn van nature vriendelijk, eerlijk, trouw, origineel en intellectueel. Aan de andere kant zijn ze ook eigenzinnig en weerbarstig. Stenen die deze eigenschappen goed kunnen balanceren zijn volgens de oude leer garnet en amethist. Dit geldt ook volgens de traditionele leer. Deze stenen kunnen als juweel, ruwe steen of andere vorm van sieraad op de huid worden gedragen om zo positieve werking te bewerkstelligen.

 

Geboortesteen van de vissen

Vissen zijn fantasierijk, gevoelig, aardig, onzelfzuchtig, onwerelds, intuïtief en sympathiek. Aan de andere kant kunnen zij ook de werkelijkheid willen ontvluchten, geheimzinnig zijn of goedgelovig. De edelstenen die volgens de oude leer de lapis lazuli en turquoise. De traditionele leer van geboortestenen voegt aan deze stenen ook nog de aquamarijn aan toe.

 

Geboorte stenen per maand

Natuurlijk wil je weten welke geboorte steen bij jouw maand hoort. Ook deze hebben wij netjes op volgorde gezet. Ook vertellen wat je met jouw eigen geboorte steen kan doen: welke steen hoort erbij en wat betekent dit voor jou! Van de geboortesteen januari tot en met de geboortesteen december. Lees nu over jouw geboorte steen!

 

Geboortesteen Januari

Elke maand heeft een speciale geboortesteen. Voor januari is de geboortesteen de Graniet. En als je precies wil zijn: de geboortesteen januari is de rode Graniet. Het woord Graniet komt uit de Middeleeuwen, want hier wat het Engelse woord ‘garnet’  dat donkerrood betekent. Een andere mogelijkheid voor het ontstaan van de geboortesteen Januari, de rode Graniet, is de verwijzing naar de granaatappel. Deze heeft namelijk rode zaden die overeenkomsten hebben met de kristallen van de Granaat. Dit prachtige kristal is meestal rood of oranje, maar ook hebben wij de Graniet in vele kleuren gezien. Geboorte steen Januari:

Geboortesteen Januari

De kenmerken van de geboortesteen Januari (rode Graniet) op een rijtje:

 • Meestal prachtige rode kleur
 • Belangrijke kenmerken zijn vriendschap en moed
 • Beschermsteen tegen de duivel en vergiftiging
 • Reissteen: brengt je veilig thuis
 • Volgens de oude traditie een edelsteen voor ridders en krijgers

Geboortesteen Februari

De geboortesteen van de maand Februari is de Amethist. Dit is één van onze favoriete edelstenen. Vooral de prachtige diepe paarse kleur spreekt erg veel mensen aan. De naam komt uit het Oud Grieks wat betekent ‘niet bedwelmd’ . De ‘a’ staat altijd voor niet. Toch dronken de Romeinen graag uit hun bekers (en karaffen) die gemaakt waren van Amethist. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om de geboortesteen februari aan te schaffen. Vroeger was de Amethist veel zeldzamer.

Geboortesteen februari

Wat moet je allemaal weten over de Amethist (geboortesteen Februari)

We hebben hier diverse artikelen over geschreven. Dit komt door de ontnuchterende en helende werking van paarse variant van Kwarts. Ben je geboren in de maand februari of wil je graag dit cadeau aan iemand geven in deze tweede maand van het jaar, dan is de geboortesteen februari een uitstekend idee. Hieronder zie je twee van onze favoriete stukken Amethist:

 

Geboortesteen Maart

Ben je op zoek naar innerlijke rust? Dan helpt de geboortesteen Maart, want dit is namelijk de Aquamarijn. En prachtig glinsterende geboorte steen, die veel energie heeft. Dit zie niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Een kalme steen is de geboortesteen Maart zeker. Daarom ook erg geschikt om als cadeau in maart weg te geven. Prachtige blauwe tinten in een kalmerende omgeving, een geliefde steen, dat is wel duidelijk.

Geboortesteen Maart

De kenmerken van de geboortesteen Maart (Aquamarijn) op een rijtje:

 • Helderblauwe kleur
 • De naam komt van de mooie kleur van het zeewater
 • De zeelieden hadden vroeger allemaal een Aquamarijn amulet
 • Het is het algemene symbool van liefde, veiligheid en hoop
 • Koop deze steen voor je huwelijk!

 

Geboortesteen April

Ben jezelf in de maand April geboren of ken je iemand die dan jarig is? De geboortesteen April is een prachtige aanwinst, dus zeer geschikt als cadeau. Maar ja als je weet wat de geboorte steen is, bedenk je je misschien wel. De geboortesteen April is namelijk de diamant. Een zeer dure edelsteen, maar erg geliefd. De 100% schoonheid en de prachtige weerkaatsingen die diamant geeft, maakt het een prachtige geboortesteen. Niet voor niks dat deze steen staat voor klasse en kwaliteit.

Geboortesteen April

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen April: Diamant

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • De alle hardste edelsteen
 • Komt van het Griekse woord ‘adamas’
 • Dit betekent ontembaar en onoverwinbaar
 • Geeft ’s nachts kracht tegen ziek zijn
 • Staat voor rijkdom

 

Geboortesteen Mei

De geboortesteen Mei staat voor echte schoonheid en prachtige kwaliteit. Een mooie geboorte steen om te hebben. We hebben het over de Smaragd: de geboortesteen Mei. Vroeger was deze prachtige steen niet te betalen, maar tegenwoordig is het aanbod van mooie smaragd stenen prima. Ben je op zoek naar echte Beauty en Quality, kies dan voor de geboortesteen Mei.

Geboortesteen Mei

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Mei: Smaragd

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Prachtig heldergroene kleur
 • De steen van Cleopatra
 • Heilige steen
 • Kwaliteitssteen: goed boor wijsheid en liefde
 • Helderziende geboorte steen
 • Goed voor de ogen

 

Geboortesteen Juni

Deze maand heeft zeker speciale edelstenen. Want de geboortestenen Juni zijn de Parel, de Maansteen en de Alexandriet. Hierdoor is het ook duidelijk dat er veel energie komt van de deze drie stenen. De Parel is altijd al verbonden met de zee, terwijl alleen de naam Maansteen al genoeg zegt. De kleuren van beide edelsten zijn prachtig, veel lichtblauw gecombineerd met wit. Dan hebben we ook nog de groene Alexandriet, de laatste edelsteen van de geboortesteen Juni. Deze kenmerkt zich door groene kleur. En prachtige zeer oude steen met veel genezende kracht.

geboortesteen juni

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Juni:

De Parel is zeker uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Worden gevonden in oesters
 • Zijn organische sieraden
 • Zeer zeldzaam geweest
 • De drager van wijsheid en kracht
 • Parels brengen geluk en succes

 

Geboortesteen Juli

Voor de maand juli is er een zeer speciale edelsteen, namelijk de edelsteen der edelstenen. De geboortesteen Juli is de Robijn, één van de belangrijkste edelstenen. Deze geboorte steen juli is dan ook zeer geliefd. Vele mensen kopen een robijnen sieraad voor zichzelf. Maar deze geboortesteen juli is ook zeer geschikt om weg te geven.

geboortesteen juli

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Juli: Robijn

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Schoonheid en kwaliteit
 • Hele mooie rode kleur
 • Voor extra liefde en passie
 • Geeft moed en gezag
 • De Koning van de Stenen

 

Geboortesteen Augustus

Een mooie mintgroene edelsteen is de Peridoot zeker. Maar daarnaast heeft deze geboortesteen Augustus ook een zeer positieve uitstraling. De ook wel geelgroene kleur past hier erg goed bij. Deze geboortesteen wordt veel gedragen omdat het lichamelijk en geestelijk kracht geeft.

geboortesteen augustus

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Augustus: Peridoot

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Geeft zelfvertrouwen
 • Ook voor nieuwe fysieke kracht
 • Wordt gebruikt tegen het verouderingsproces
 • Volgens de Egyptenaren: Steen van de Zon

 

Geboortesteen September

Deze donderblauwe edelsteen, de saffier, is de enige echte geboortesteen September. Het speciale is zeker dat de saffier ook in vele andere kleuren voorkomt. Eigenlijk moet je zeggen dat je deze geboortesteen September terugvindt in edelstenen. Dit komt vooral door de vele prachtige kleuren.

geboortesteen september

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen September: Saffier

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Meestal donkerblauwe kleur
 • Gebruikt tegen vergiftiging
 • Vermindert lichamelijke klachten
 • Voor de toekomst
 • Eerlijke mensen: de Saffier straalt op je!

 

Geboortesteen Oktober

Een zeer natuurlijke uitstraling heeft de Opaal, de unieke geboortesteen Oktober. Een geliefde steen die elke edelstenen liefhebber wil hebben. Maar daarnaast zijn de gelukkigen de mensen die geboren zijn in Oktober. Zij kunnen deze edelsteen naar hartenlust dragen en genieten van de vele uitzonderlijke kleureffecten. Ook de Toermalijn speelt een belangrijke rol bij de geboorte steen Oktober.

geboortesteen oktober

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen Oktober: Opaal en Toermalijn

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Zeer geliefd door de zeer vele variaties
 • Alle kleuren van de regenboog
 • Voor vrede op aarde
 • Geeft de mensen hoop

Geboortesteen November

Houd je van de kleur geel of van lichtgroen en ben je in November geboren? Dan heb je geluk! Want de Citrien is de geboortesteen November. En dan heb je een edelsteen met een prachtige kleur en ook nog eens betaalbaar. Bovendien geeft deze steen kracht, vooral wanneer je niet zo goed in je vel zit. Een prachtige geboortesteen November.

geboortesteen november

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen November: Citrien

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Mannen worden aantrekkelijker
 • En vrouwen vruchtbaarder
 • Daarom is het de steen van de ‘moed’
 • Geeft levenskracht

 

Geboortesteen December

De kleur die bij deze maand hoort is blauw. De Tanzaniet heeft namelijk een donkerblauwe tot paarse kleur. Hierdoor heeft deze werkelijk prachtige edelsteen een mysterieus uiterlijk. Daarom heeft deze edelsteen ook een grote aantrekkingskracht op mensen. Ook de Zirkoon is de natuurlijke geboortesteen December. Hierbij speelt de kleur (licht)blauw ook een belangrijke rol, maar daarnaast ook grijs en groen.

geboortesteen december

Wat zijn de overige kenmerken van de geboortesteen December: Tanzaniet en Zirkoon

Deze edelsteen is uniek in zijn soort. De kenmerken die deze geboorte steen heeft zijn de moeite waard:

 • Krachtige steen
 • Stenen met de voeten op de aarde
 • Beschermt tegen plotselinge dood
 • Zorg voor balans in het leven

 

Alle geboortestenen op een rij

In dit artikel heb je een prachtig overzicht gekregen van alle geboortestenen volgens de traditionele en oude regels. Daarnaast zijn ook alle geboortestenen per maand langs gekomen. Van elke geboorte steen kan je meer lezen op deze site. Gebruik de zoekfunctie bovenaan de pagina en lees en leer alles over de prachtige edelstenen en mineralen die er zijn.

 

Edelstenen.blog

Op onze edelstenen blog vind je info over edelstenen en mineralen. Geneeskracht, horoscopen, kopen van stenen, leuke feitjes en weetjes verzamelt.

Recent Content